Magyarországi vezetőt választott az autizmussal foglalkozó nemzetközi szervezet

Az Autism Speaks, az autizmussal foglalkozó világszervezet a Globális Akcióbizottságának tagjai közé választotta be Agostino Rennát, a GE Fényforrás üzletág európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) regionális elnök-vezérigazgatóját. A GE budapesti központjában dolgozó nemzetközi vezető feladata, hogy a bizottság tagjaival hozzájáruljon a több mint hetvenmillió embert érintő autizmus kezeléséhez. Az Autism Speaks, az Autizmus Világnapja alkalmából ragyogó kék színben világítja meg a világ számos nevezetességét április másodikán.

A világ több mint hatvan országában működő Autism Speaks célja az autizmus kialakulásának megismerése, valamint a rendellenesség eredményes kezelése. Az autizmussal foglalkozó tudományos és érdekképviseleti szervezet világszerte azért dolgozik, hogy az autisták számára a lehető legteljesebb életet biztosítsa. Az Autism Speaks nemzetközi Light It Up Blue - Ragyogjon kékben - kampánya keretében minden évben, április másodikán az Autizmus Világnapján kék megvilágításba öltöztetik a világ számos ikonikus épületét, köztük a budapesti Parlamentet, hogy felhívják a figyelmet a globális egészségügyi kihívást jelentő autizmusra.

A Globális Akcióbizottság célja, hogy helyi és nemzetközi szakértők, illetve kormányzati és non-profit szereplők bevonásával szorosabbra fűzze az autizmus gyógyítása érdekében kialakított együttműködéseket. A bizottság feladata, hogy nemzetközi kapcsolatainak mozgósításával segítse a tudományos kutatásokat, valamint a családsegítő-, és érdekképviselettel foglalkozó szervezeteket. Tagjai évtizedes vezetői ismeretekkel, valamint az egészségügy, a tudomány, a gazdaság, az oktatás és a jótékonyság területén szerzett széleskörű tapasztalattal rendelkeznek.

Agostino Renna 2013 óta irányítja a GE Fényforrás üzletág regionális tevékenységét a vállalat budapesti központjából. Az Akcióbizottság legújabb tagja kiemelt figyelmet fordít a globális energetikai kihívások megoldására. Agostino magánemberként is elkötelezett az autizmussal élők helyzetének javítása iránt: eddig 10 000 dollárral támogatta az alapítvány működését.

Az elnök-vezérigazgató megtiszteltetésnek tartja, hogy olyan szervezet választotta bizottsági tagjának, amelyet Bob Wright, a GE volt helyettes elnöke, illetve az NBC volt elnök-vezérigazgatója alapított. „Megtiszteltetés számomra, hogy a Globális Akcióbizottság tagjaként a szervezettel még szorosabb együttműködésben hívhatjuk fel a figyelmet az autizmusra és mutathatjuk be annak pozitív oldalát. Nem csupán a kislányom miatt támogatom a célkitűzéseket. Amikor hátat fordítunk az ismeretlennek, megfosztjuk magunkat a különleges és értékes gondolatok megismerésének lehetőségétől is. Az autizmussal élők az emberiség különleges kincsei, ezért kötelességünk felkutatni és megérteni őket. Fontos, hogy tanuljunk tőlük és támogassuk őket a kiteljesedésben, ezáltal közösen egy még színesebb világot építsünk." – mondta Agostino Renna.